Myllytullin kuvataideluokat

 

 

Myllytullin kuvataideluokatkanavalmispupumikälie!

Kuvataideluokat aloitivat toimintansa 1990-luvun alussa. Muidenkin erikoisluokkien toiminta alkoi vuosina 1990 – 1994. Kuvataideluokkien suunittelukokoukseen osallistuivat Eeva Tirinen, Leena Saarela, Olli Nenola, Kirsti Kivirikko, Riitta Mäkelä, Pirkko Seitamaa-Oravala, Kaisu Mikkola, Riitta Moilanen ja opetuspäällikkö Markku Väisänen.

Kuvataiteen opetus aloitettiin 3. luokalta lukuvuonna 1989-1990. Opetussuunnitelman työryhmään kuuluivat lehtori Kaisa Mäki, Eija Hahtunen ja Riitta Moilanen. Kuvataideluokan toimintaan kuului myös se, että myös vanhemmat osallistuivat koulutyön tukemiseen.

Vuoden 1994 syksyllä kuvataideluokat siirtyivät myös yläasteelle. Kuvataideluokkana toimi Tipalan entinen voimistelusali, nykyinen juhlasali.

Kuvataideluokalle pyrkivistä oppilaista vain kolmasosa on poikia. Vuosittain vain 32 oppilasta voi aloittaa kuvataideluokalla opiskelun. Kuvataiteen esteettinen maailma on mukana kaikessa kuvataideluokan toiminnassa. Tämän erikoisluokan yhteistoiminnallisen oppimisen muodot vievät eteenpäin.

Ensimmäiset kuvataideluokkien opettajat: (vuonna 1992)

Helena Pirilä-Tarkiainen ja Tuula Reinikainen

kuvistyö2

Vanhat oppilaat kertoivat, että kuvataidetunneilla tehtiin vaha- ja vesiväritöitä, piirrettiin, maalattiin ja tehtiin koululehtiä.
Materiaaleina käytettiin luonnonmateriaaleja. Koti kustansi erikoisemmat materiaalit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joona, Henriikka, Katarina