Seniorifestarit Oulun kaupunginteatterilla

Myllytullin koulun yläluokkalaiset olivat apuna Oulun kaupunginteatterilla seniorifestareilla, jotka järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.  Seniorifestarit on tapahtuma, jossa senioreille tarjotaan teatteriesityksiä edulliseen hintaan. Teatterin esittelykierroksia oli myös mahdollista varata. Myllytullin koulun oppilaat tarjoilivat senioreille kahvia sekä avustivat naulakoilla. Kuvataideluokkalaiset piirsivät ja maalasivat vapaaehtoisista senioreista muotokuvia.IMG_0481

Haastattelimme useita senioreita, Myllytullin koulun oppilaita ja kyselimme heidän tuntemuksiaan ja mielipiteitään tapahtumasta. ”On kiva, kun tällaisia tapahtumia järjestetään ja Oulussa saisi olla enemmän muitakin senioreille suunnattuja tapahtumia”, kertoo jo 51 vuotta Oulussa asunut Anne. ”Luulen, että senioreilla on matalampi kynnys lähteä tällaiseen suoraan meille suunnattuun tapahtumaan.” Samaa mieltä olivat myös ystävykset Tuulikki ja Eine.

Kyselimme senioreilta myös, mistä he pitävät Oulussa ja mikä on vuosien varrella muuttunut kaupungissamme. ”Lapsuudesta saakka olen täällä tottunut käymään kaikki palvelut ja ostokset ja muut. Se on ollut kotikaupunkini jo silloin”, Heli kertoi. ”Oulu on sopivan kokoinen kaupunki. Ei liian iso eikä liian pieni”, Anne sanoi. ” Oulussa pidän muun muassa Pikisaaresta, jokivarren ympäristöstä ja luonnosta”, Raija kuvailee. ”Onhan Oulu 70 vuodessa kasvanut kovasti.”

Moni haastateltavistamme sanoi pitävänsä Oulun kaupungin edullisista julkisista palveluista esimerkiksi uimahalleista ja kuntosaleista. Heidän mielestään on hyvä, että palvelut ovat lähellä.

Haastattelimme myös teatterin johtajan vaimoa Merja Larivaaraa. Hän oli innoissaan tapahtuman järjestämisestä: ” Mikään semmoinen ei ole raskasta mitä haluaa tehdä. Yhdessä tekemällä se ei ole ylivoimainen ponnistus.” ”Minusta on kiva, kun te nuoret olette täällä”, Larivaara kiittelee. ”Toivoisin enemmän kanssakäymistä ikäpolvien välille.”

IMG_0479

Tämä kokemus oli antoisa niin meille, teatterille kuin senioreillekin. Oli mahtavaa, että saimme olla osana tapahtumaa sekä pääsimme keskustelemaan senioreiden kanssa.

 

 

Olivia Huttula, Viivi Seppänen ja Roosa Reinilä 9B

Syksy 2017