Kansanedustajien vierailu Myllytullin koulussa

Eduskunnan osuus itsenäisyyden 100-vuotisjuhlassa alkaa tapahtumalla, jossa kansanedustajat vierailevat kouluissa 16.–27.1.2017. Tavoitteena on, että mahdollisimman monessa koulussa ja oppilaitoksessa järjestettäisiin teemaviikon aikana Kansanedustajan kyselytunti.

Viime viikon maanantaina 16.1.2017 koulullamme vieraili neljä oululaista kansanedustajaa: Tytti Tuppurainen SDP:stä, Hanna Sarkkinen Vasemmistoliitosta, Mari-Leena Talvitie Kokoomuksesta ja Mirja Vehkaperä Keskustasta. He kaikki ovat myös Oulun kaupunginvaltuutettuja. Oli kunnia saada heidät vierailulle kouluumme tuomaan tietoa politiikkaan liittyvistä asioista.

kansanedustajatmyllytullissa

Henkilöt vasemmalta oikealle: Milla Marttila, Helena Pirilä, Iisa Vallirinne, Mari-Leena Talvitie, Tytti Tuppurainen, Hanna Sarkkinen ja Mirja Vehkaperä

Tilaisuus pidettiin yhdeksäsluokkalaisille koulumme juhlasalissa. Se alkoi kansanedustajien lyhyellä esittäytymisellä, jonka jälkeen kysyimme kansanedustajilta oppilaiden etukäteen laatimia kysymyksiä ja mielipiteitä esimerkiksi koulutuksesta, Suomesta, Suomen tulevaisuudesta ja nuorten hyvinvoinnista. Valitettavasti poliitikot eivät ehtineet vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tilaisuuden aikana, sillä aika loppui kesken.

Iso kiitos mahtavalle yleisölle sekä tietenkin kansanedustajille! Tilaisuus oli viihtyisä ja sai oppilaamme pohtimaan politiikkaan liittyviä asioita.

Iisa Vallirinne (9B) & Milla Marttila (9A)

Tammikuu 2017