Saiturin joulu

9.-luokkalaisten luovan ilmaisun ryhmä valitsi tänä vuonna joulunäytelmäksi Charles Dickensin Saiturin joulun. Näytelmän valittiin yksimielisesti, mutta joukkoon pudoteltiin myös vaikutteita muista saduista, kuten Tulitikkutytöstä. Joukkoon lisättiin myös viittauksia nykyaikaan: Elisan mainoksissa nähtyjä hintasaarnaajia parodioivat miehet Korvatunturilta.

saiturin-joulu_nayttamokuviasuunnitellaan

Näytämökuvia suunnitellaan

saiturin-joulu_kuolemasaakasvot

Kuolema saa kasvot

 

 

 

 

 

Ryhmämme ainainen ongelma on ollut se, että emme koskaan saa aloitettua harjoittelua ajoissa, mutta siitä huolimatta saimme lyhyessä ajassa kasaan esityskelpoisen näytöksen. Alussa näytti siltä, ettemme löydä yhteisiä toimintatapoja ja näytelmän onnistuminen oli

hieman kyseenalaista. Onneksi yhteinen sävel löytyi ja lopputulokseen olemme kaikki tyytyväisiä. Kiitokset sinnikkäille opettajillemme Irenelle ja Saaralle.

joulun-henki

Joulun henki ja Scrooge

Ilmaisutaidon vaatevarastosta löytyi myös ryhmälle maskotiksi kammottava jänispuku, joka nimettiin Wilhelmiksi. Kun toivottomuuden tunne valtasi mielen, osa ryhmäläisistä purki ahdistustaan hirttämällä Wilhelmin liikuntasalin renkaisiin. Wilhelm ei tästä pahastunut vaan tyytyi kohtaloonsa.

Esityksen jälkeen yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset ja positiivista palautetta saimme sekä kavereilta että opettajilta. Tunsimme onnistuneemme!

 

saiturin-joulu

Tarinan onnellinen loppu!

joulukuu 2016

Liina Daavitsainen