Oulun kaupunginteatterin ikkunamaalaukset

Myllytullin koulun kuvataideluokat (7A ja 7B) yhdessä Kansainvälisen koulun 7. luokan kanssa saivat tehtäväkseen maalata Lasten ja nuorten teatterifestivaaleille (25.1. – 31.1.2016) teatterin ikkunoihin kiinnitettäviä satuhahmoihin liittyviä maalauksia. Satuhahmoja olivat esimerkiksi lampunhenki, kolme pientä possua, yksisarvinen, merenneito ja monia muita.

Teatterilta saimme valmiiksi leikatut suojamuovit, joille maalasimme hahmot. Käytimme lakkaan sekoitettua väripigmenttiä. Maalaukset jätettiin hieman läpikuultaviksi, jotta ne läpäisisivät valoa niin sisälle kuin uloskin.

Maalaukset ripustettiin perjantaina 22.1. Oppilaat saivat palkinnoksi liput Kaiken kirja- teatterinäytökseen, johon myös perheenjäsenet olivat tervetulleita. Nautimme erinomaisesta esityksestä!

Maalaukset poistetaan teatterin ikkunoista Lasten ja nuorten teatteripäivien päätyttyä. Salaa mielessämme toivoimme, että hahmot olisivat saaneet pidemmän aikaa ilahduttaa oululaisia lapsia ja nuoria. Meidän mielestämme onnistuimme tehtävässämme hyvin ja myös kokemuksena satuhahmojen tekeminen oli antoisaa ja hyvin opettavaista.

7B:n Roosa Reinilä, Elina Käsmä ja Enni Perätalo

Kevät 2016