Kohti Kalevalaa -peli on nyt saatavilla!

Kohti Kalevalaa on yksinpeliseikkailu, joka pohjautuu Kalevalan kertomuksiin.  TeimKohti kalevalaame sen tietotekniikan opettajan Arton ehdotuksesta. Peli oli alunperin tarkoitettu Kalevala-viikon ohjelmaksi, mutta se osoittautuikin suosituksi ja järjestimme sille vihdoin kaikille avoimen betaversion. Betaversion voi ladata tästä.
Pelin suunnitteluun ja tekemiseen käytimme aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Tekstuurien ja pelimekaniikkojen koodaaminen oli ylivoimaisesti työläin ja hitain vaihe. Myöskin aikaa oli vähän, mutta olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Pelin tekemiseen meni aikaa yli 10 tuntia. Suurin vastoinkäyminen oli, kun ohjelma kaatui puolivälissä ja menetimme suuren osan tekemistämme tekstuureista.
Kokonaisuutena pelin tekeminen oli hauskaa, vaikkakin työlästä. Kalevalan mytologia ei luonut tarkkoja rajoja pelin ulkonäölle tai tunnelmalle, joten saimme hyvin vapaasti päättää asioista. Koodaaminen oli paikoitellen haastavaa, mutta kun saimme koodaukset oikein, oli se hyvin palkitsevaa.

Joona Minkkinen & Felix Kerola (9c)