The Addams Familya katsomassa

Myllytullin koulun yläkoululaiset kävivät katsomassa perjantaina 13. maaliskuuta 2015 Oulun kaupunginteatterissa musikaalin The Addams Family. Niinkin tunnetun elokuvan kuin The Addams Familyn muuttaminen musikaaliksi on riskialtista peliä mutta joskus riskin ottaminen kannattaa.

Tarina kertoo nuoren Wednesday Addamsin rakastumisesta täysin erilaisen kasvatuksen saaneeseen Lucasiin. Tarina vertailee hyvin erilaisia perheitä eikä ironialtakaan säästytä. Lavastuksessa nähdään upeaa mielikuvituksen tuotetta ja puvustus ylittää odotukset. Kokonaisuutena musikaali on hallittu kaaos, joka tempaisi yleisön mukaansa heti alkuminuuttien aikana vuoden 1991 alkuperäistä The Addams Familyn tunnusmusiikkia varioiden. Musikaali tempaisi mukaansa jopa ne oppilaat, jotka eivät juurikaan ole olleet kiinnostuneita teatterin ihmeellisestä maailmasta.
Päähenkilöiden Gomez ja Morticia Addamssin, joita esittivät näyttelijät Kari-Pekka Toivonen ja Merja Larivaara, yhteinen kemia loisti näyttämöllä, vaikka laulun sanat ehkä hieman unohtuivat.
Orkesteri, joka oli puettu aiheeseen sopiviin asuihin, loisti soittotaidollaan. Kaiken kaikkiaan musikaali on upea, mukaansatempaava ja soveltuu kaikenikäisille.

Addams family

Jenni Luopajärvi ja Vilma Rajala (9d)

Mainokset