Koulunpenkiltä kurkistus näyttelijän elämään

Myllytullin ja kaupunginteatterin yhteistyö otti heti tuulta alleen – Näyttelijä, muusikko, kirjoittaja ja sanoittaja Mikael Saari vieraili koulullamme kertomassa ammatistaan

Saari 2

Viime syksynä Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen allekirjoitti Myllytullin koulun rehtorin kanssa kummikoulusopimuksen, jossa luvattiin ennestäänkin aktiivisen yhteistyön tiivistämistä. Sopimus ei jäänyt pelkäksi allekirjoitukseksi paperiin, sillä jo pian kevätlukukauden alettua koulumme sai vierailijoita teatterilta.

Mikael Saari on Etelä-Suomesta kaupunginteatterille ainakin vähäksi aikaa napattu lahjakkuus. Saari nähdään esimerkiksi pääroolissa teatterin uudessa, Kauko Röyhkän saman nimiseen romaaniin perustuvassa Poika Mancini -musiikkinäytelmässä sekä the  Addams Family -musikaalikomediassa, jonka yläkoulumme oppilaat käyvätkin katsomassa ensi kuun alussa.

Saari 1Vierailullaan Saari kertoi polveilevasti urastaan, elämästään ja työn alla olevista näytelmistään. Yleisö sai nauttia perinpohjaisesta selvityksestä esimerkiksi yllättäen poissaolevien näyttelijöiden roolisuoritusten paikkaamisesta välillä tiukallakin aikataululla, kuin Mikaelin päätymisestä Lahden musiikkiopistoon alun perin ihastuksensa perässä. Karismaattinen näyttelijä on konkreettinen esimerkki siitä, että työuralla ja elämässä tulee mainiosti toimeen, vaikka ammattina ei olisikaan se perinteisin vaihtoehto viittäkymmentä vuotta samalla puhelinvalmistajalla insinöörinä.

Saaren puheenvuorosta jää päällimmäisenä mieleen se, että tärkeintä on tehdä sitä, mitä haluaa ja mikä tuntuu hyvältä. Tarkoitti se sitten ammattina muusikko-näyttelijää, lääkäriä, luokanopettajaa, taksikuskia tai vuoristoapinankesyttäjää.

Anni Larkomaa & Maija Turunen (9B)

Mainokset