Kuvataideluokkien lopputyönäyttely

MYLLYTULLIN KOULUN  9. KUVTAIDELUOKKIEN 22.
LOPPUTYÖNÄYTTELY
KETUNHÄNTÄ KAINALOSSA
Valve-galleriassa, Hallituskatu 7, Oulu
avoinna ma – su 25.2. – 23.3. 2015 , klo 10.00-20.00

Ketunhäntä kainalossa juliste WEB

Ihmisen ja eläimen yhteinen matka on pitkä ja mutkikaskin. Heti, kun ihminen rupesi tekemään kuvia, löytyi niistä ihmishahmojen rinnalla eläinhahmoja. Eläin on kautta aikojen toiminut ihmiselle ruokana, palvonnan kohteena, työkumppanina, ystävänä, elinkeinona, voimaa tuovana sekä neuvoa antavana, mystisenäkin otuksena. Saatamme kokea eläimen uhkana tai menetämme sydämemme sille, kun hoivaamme sitä lemmikkinämme. Joitakin eläimiä inhoamme tai pelkäämme, joidenkin ominaisuuksia katselemme ihaillen. Joidenkin eläinten kohtalo herättää meissä sääliä ja puolustamisen halua.

Entä mitä voimme eläimiltä oppia? Mikä niissä meitä viehättää? Miksi sosiaalisessa mediassa leviävät eläinvideot saavat meidät nauramaan kerta toisensa jälkeen? Miksi eläinaiheet ovat niin käytettyjä taiteen laajalla kentällä? Mitä ihmisen ja eläimen rinnakkaiselo sinulle henkilökohtaisesti merkitsee? Haluatko työstää kuvan kotikissan sielunelämän kauneudesta vai muuttaa kuvaksi kannanoton rodunjalostusta vastaan? Etsi, koe, löydä, pohdi, kuvaa, haaveile, kritisoi… laita mielikuvitus lentämään. Saat ärsyyntyä, ihastua, vihastua, hämmästyä, kauhistua tai ilahtua.

Näitä pohtien ja tutkien ovat nuoremme lähteneet työstämään tämänvuotista lopputyötään.  Lopputyössään nuoret työstävät annettua aihetta mahdollisimman itsenäisesti.

Lopputyöhön kuuluu visuaalisesti mielenkiintoisen ja haastavan tekijänsä kuvallisen ilmaisun ja taidon näyte sekä työprosessia kuvaava työkirja.

Myös koulumme 9. luokkien  kuvataidevalinnaisia on mukana näyttelyssämme.
Avajaisia vietämme tiistaina 24.2. klo 18.00-20.00
TERVETULOA!
Johanna Ollila , 9B kuvataideluokka  ja  Marju Kaltila, 9A kuatideluokka sekä 9valinaiset,Myllytullin koulu