Youtube-videoista kirjailijaksi

Aleksi Delikouras on tehnyt Nörtti aiheisia Youtube-videoita. Videoiden pohjalta on ilmestynyt kolme kirjaa: New game, Next Level ja Game Over.

Aleksi Delikouras on syntynyt vuonna 1990 ja hän on suomalainen kirjailija, näyttelijä ja lyhytelokuvien tekijä. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Kallion lukiosta syksyllä 2009 ja opiskelee tällä hetkellä Aalto-yliopistossa elokuvanohjausta. Aleksi ei uskonut nuorempana tulevansa kirjailijaksi. Hän haaveilee urasta elokuvaohjaajana ja opiskelee tällä hetkellä alaa Aalto- yliopistossa. Nörtti-kirjojen lisäksi hän on kirjoittanut FatalNinja-sarjaa.

Torstaina 30.10.2014 meille Myllytullin kahdeksasluokkalaisille järjestettiin videotapaaminen Aleksin kanssa. Tilaisuudessa Aleksi sai tilaisuuden kertoa Nörtti-kirjoistaan ja vastata oppilaiden kysymyksiin. Videokuvassa Aleksi oli luonnollinen ja sympaattinen. Hän sai tunnelman salissa rennoksi ja oppilaat kuuntelemaan. Videotapaaminen oli uusi ja mielenkiintoinen kokemus!

delikouras1

’’Mun elämässä on yksi asia, jota mun on vaikeeta sietää, ja se on se, että Hege91 luulee olevansa parempi pelaamaan kuin mä.’’ – DragonSlayer666
Kirjan päähenkilö on poika, joka on pahasti peliriippuvainen. Pelaaminen ohjaa pojan elämää ja hänellä ei ole paljoa kavereita. Loppujen lopuksi päähenkilö on kuin muut ikäisensä pojat: ihastunut tyttöön ja kärsii murrosiän tuomista ongelmista. Kirjassa kerrotaan elämästä nörtin näkökulmasta. Nörtti esittää kovempaa mitä oikeasti on, pitääkseen kiusaajat poissa.

Nörtti-sarjan kirjat:

New Game – Nörtti Otava, 2012.

Next Level – Nörtti Otava, 2013.

Game Over – Nörtti Otava, 2014

Retry – Nörtti (Delikouraksen mukaan tulossa!)

Kysyimme Aleksilta pari kysymystä:

Etenikö kirjojen kirjoittaminen nopeasti ja suunnitellusti?
-Ensimmäisen osan kirjoittaminen sujui suhteellisen nopeasti. En ollut suunnitellut sen kirjoittamista, muuten kuin keskittymällä vain kirjoittamaan joka päivä ainakin pari tuntia. Noin kuukaudessa sain ensimmäisen version valmiiksi kunnes alkoi kahdeksan kuukautta kestävä korjaaminen ja hiominen.
Keskimäärin mulla menee 9 kuukautta yhden kirjan kirjoittamiseen. Pitää myös antaa aikaa luovuudelle ja tehdä muuta välillä. Opiskelen myös ja teen leffoja, joten se 9 kuukautta ei ole pelkkää kirjoittamista.

Olisitko tehnyt mitään kirjoissasi toisin?
Monta asiaa. Joka kerta kun olen saanut julkaistua uuden osan, tuntuu sen lukeminen hyvin vaikealta. Tuntuu, että aina olisi korjattavaa ja tämä onkin pidettävä mielessä kun kirjoittaa. Koskaan se ei tunnu valmiilta. Mutta joskus tulee sellainen olo, että nyt se on päästettävä maailmalle.

Oliko sinulle luontevaa pitää tuollainen videochatti?
Se on haastavampaa kuin normaali kouluvierailu. Mutta loppujen lopuksi ihan yhtä hyvä tapa. Ainoa mikä saattaa häiritä on kuuluvuus tai lagiminen. Jos videokuva tulee viiveellä, niin reaktiot eivät mene kohdilleen. Alkuun videochatti oli outoa, mutta siihen tottuu nopeasti.

Miten kirjojen kirjoittaminen on muuttanut elämääsi?
Ei mitenkään radikaalisti. Sen olen huomannut, että tarkkailen ympäristöäni eri tavalla. Pistän kaiken mieleeni ja inspiroidun helpommin. Tulee paljon hetkiä kun kaivan muistivihkoni esiin ja kirjoitan jonkun tapahtuman muistiin, jotta voin pistää sen kirjoihini.

Oletko ylpeä kirjoistasi?
Olen kyllä ylpeä niistä, mutta nopeasti niihin itse kyllästyy. Lukijoiden kommentit piristävät aina huimasti ja saavat lisää intoa ja inspiraatiota kirjoittamiseen.

Kuinka pian ajattelitte kirjoittaa seuraavan osan ja oliko sen nimi Retry?
Noin 9 kuukautta olisi tarkoitus tähänkin käyttää. Riippuen vähän kuinka paljon minulla on samaan aikaan muita projekteja. Ja Retry on hyvin todennäköisesti myös nimi!

Miten halusit muiden suhtautuvan kirjoihisi?
Kunhan kirjani aiheuttavat reaktioita ja kiinnostavat ihmisiä niin se riittää. Tottakai on aina mukavaa kun joku pitää kirjastani, mutta myös ne jotka eivät pidä antaa usein arvokasta kritiikkiä ja auttavat ottamaan asioita huomioon seuraavaa osaa kirjoittaessa.

Miten vanhempasi suhtautuivat Youtube- videoihisi?
Heidän mielestään se on hauskaa. Heistä tuntuu hyvin oudolta, että siitä saattaa tulla minun oikea ammatti.

Suosittelemme kaikkia lukemaan Nörtti-kirjat, koska se avartaa ajattelua nuorten elämästä!

Tehnyt: Elise Suua ja Maija Leppävuori Myllytullin 8A