Sanomalehdet opetuksessa 50 vuotta -juhlaseminaari

Sanomalehdet opetuksessa -työ on jo viidenkymmenen vuoden ajan tehnyt arvokasta työtä lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen sanomalehden keinoin.

Juhlaseminaarin yhteydessä jaettiinkin kansainvälinen Center of Youth Engagement Excellence -tunnustus! Tällä ”nostetaan esiin pitkäjänteistä mediakasvatustyötä jota Sanomalehtien Liitossa on tehty kolmanneksi pisimpään maailmassa.” (Julkaisija-lehti 4.9.2014)

maijan kuva 2

Seminaari pidettiin G18:ssa, Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevassa yli sata vuotta vanhassa juhla- ja seminaaritilassa, joka tarjosi tilaisuudelle upeat puitteet. Yli sadan  kutsuvieraan värikkäässä joukossa oli muun muassa äidinkielenopettajia, sanomalehtiliiton väkeä ja toimittajia. Vieraat saivat aikaan vilkkaita keskusteluja myös ohjelman väliajoilla – ja miksi eivät olisi saaneetkaan, kun puhutaan niinkin tärkeistä asioista kuin koulutus, media ja sananvapaus  – vain muutaman esimerkin mainitakseni.

maijan kuva 1

Seminaarin ohjelmassa oli monia mielenkiintoisia pmaijan kuva 3uheenvuoroja. Esimerkiksi Median tulevaisuuden ja toimintakyvyn varmistaminen Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen pitämänä osoitti, miten media ja etenkin median sananvapaus on välttämättömyys vapaalle demokratialle. Miten sanomalehdet voivat tukea nuoren kasvua yhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi tulevaisuudessa? -puheenvuoro puolestaan herätti vahvoja tunteita – liikutustakin, kun näyttelijä, kansanedustaja ja tv-juontaja Jani Toivola muistutti yleisölle, kuinka arvokasta heidän tekemänsä työ nuorten kasvun tukemiseksi oikeastaan onkaan. Juhlaseminaarin kruunasi tunnustus, jonka kävi myöntämässä sanomalehtien maailmanjärjestön, WAN-IFRA:n mediakasvatustyön johtaja AralynnMcMane.

Seminaarin tärkein viesti kantaa ohjelmanumeroiden monipuolisuudesta huolimatta läpi ohjelman: Sanomalehdet ovat – ja tulevat olemaan – erittäin tärkeä  työkalu lasten ja nuorten opetuksessa mitä suurimmalla todennäköisyydellä ne seuraavatkin 50 vuotta.

Maija Turunen 9B

syyskuu 2014

Mainokset