Kirjasta kuvaksi

TEOKSET

paahde2PAAHDE

Työ liittyy Louis Sacharin kirjoittamaan Paahde-kirjaan, ja sen tekivät Jose Toivanen, Paavali Miettinen sekä Iida Jokinen. Työ kuvasi Greenjärven leiriä, joka sijaitsee Teksasissa.

KÄRPÄSTEN HERRA karpastenherra

Työ kuvaa William Goldingin kirjaa Kärpästen herra. Sen tekivät Elisa Raatikainen, Selma Valjus, Sofia Huttu-Hiltunen ja Iidasofia Meriläinen. Työ kuvasi saarta, jolle englantilaiset koulupojat haaksirikkoutuivat lentokoneonnettomuuden jälkeen.

ME KOLME JA JENGImekolmejajengi

Työ perustuu S.E. Hintonin kirjaan Me kolme ja jengi. Sen tekivät Sara Lähdesmäki, Fiia Niemelä, Lassi Hautamäki, Riku Kynsilehto sekä Akseli Ruokamo. Se kuvaa keskiluokkaa köyhempien henkilöiden asuinaluetta.

 

kymmenenpientaneekeripoikaaKYMMENEN PIENTÄ NEEKERIPOIKAA (EIKÄ YKSIKÄÄN PELASTUNUT)

Työ perustuu Agatha Christien kirjoittamaan kirjaan Kymmenen pientä neekeripoikaa. Sen tekivät Annu Kuivas, Maria Puolakanaho, Olga Mertaniemi ja Viivi Mäkinen. Se kuvaa saarta, jolle kirjan henkilöt on lähetetty lomailemaan.

NÄLKÄPELI

Työ perustuu Suzanne Collininsin Nälkäpeli-kirjasarjan toiseen osaan. Sitä tekivät Josefiina Säkkinen, Annika Uusitalo sekä Iida-Juulia Akselin. nalkapeliTeos kuvaa kirjasta tuttua areenaa, johon tribuutit on lähetetty taitelemaan hengestään.

HARRY POTTER

HarrypotterJ.K Rowlingin kirjoittamaan kirjasarjaan tehtiin kaksi työtä. Tällipajusta työn tekivät Eveliina Karjalainen, Anni Mahlakaarto ja Vilma Vakkala. Se kuvaa puuta, johon Ron ja Harry törmäävät kirjasarjan toisessa osassa Harry Potter ja salaisuuksien kammio. Toinen työ, Hagridin mökki, on Siiri Huotarin, Jutta Sulkalan sekä Marika Parkkilan tekemä.

HAGRIDIN MÖKKI

Jutan ja Marikan kanssa päätimme tehdä työn Harry Potterista, koska me kaikki rakastimme kirjasarjaa. Ensin olisimme halunneet tehdä pienoismallin Tylypahkan koulusta, mutta tiukan aikataulun vuoksi emme olisi saaneet sitä valmiiksi. Päädyimme lopulta tekemään Hagridin mökin, koska se olisi kuitenkin helposti tunnistettavissa.harrypotter2
Jaoimme työtehtävät ja aloitimme työskentelyn. Käytimme niin sanottua sekatekniikkaa. Ensin piti valmistaa pohja. Valmistamiseen tarvitsimme pahvia ja paperimassaa, jolla muotoilimme polut ja mäet. Itse mökin teimme kanaverkosta, jonka päälle levitimme runsaasti kipsiä. Jutta työsti talon kivipohjaa ja kattoa, Marika muotoili rautalangasta puita ja minä muotoilin ja maalasin kurpitsoja. Teimme huolellisesti ja jopa nautiskellen kaikki yksityiskohdat, jotka tekivät työstä ihanan elävän.
Suurimmat vaikeudet liittyivät puiden ja mökin kiinnittämiseen epätasaiselle alustalle. Pohjaan piti porata reikiä puita varten, jotta puut olisivat pysyneet pystyssä. Mökin kiinnittämiseen käytimme rautalankaa, joka työnnettiin styroksiin. Lopuksi varmistimme mökin paikallaan pysymisen vielä kuumaliimalla.
Vaikeuksia tuotti myös pohjan maalaaminen peittävästi. Tarvitsimme runsaasti maalia, joka loppui valitettavasti kesken, ja jouduimme maalaamaan pohjan uudelleen eri värillä. Lopulta olimme kaikki kuitenkin tyytyväisiä lopputulokseen. Työ oli valmis!

 

Siiri Huotari ja Selma Valjus (9a)

huhtikuussa 2014